torsdag den 26. december 2013

Julelækkerier; sunde banan og havregryns cookies

Træt af fede julesnacks?

Så kommer her en opskrift på sundere cookies som kan spises som mellemmåltid eller til en kop te om aftenen hvis du ikke kan klemme mere chokolade og marcipan ned. Det kan jo ske for selv den bedste sukkergris ;)

De er utrolig simple, hurtige at lave og kan let tilføjes nye smagsprofiler hvis man ønsker det. De er mel og sukkerfri alt efter hvilke gryn du bruger, men de er ikke lowcarb. 
Ingredienserne er få, men gode;
  • 2 modne bananer
  • En håndfuld glutenfri havregryn (eller almindelig)
  • En håndfuld mandler der finthakkes eller blendes
  • 2 æg
  • Den smag du ønsker fx. kakaopulver, finthakket chokolade eller figner. Jeg brugte her lidt kokosmel og en knivspids kardemomme

Når dejen er blandet, så er det bare med at få det op på en bageplade. Jeg bruger en spiseske til at måle dem af som "klatter" og trykker dem derefter flade med bagenden af skeen.

De små cookies skal bare i ca. 25-30 min ved 180 grader varmluft, eller indtil de begynder at blive gyldne. Ligesom de andre julesnacks jeg bagte sidst er de ikke særlig fotogene, men de smager fantastisk og giver dig mere energi end en marcipangris :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar